2018-11-13 2353 浏览
起标题时都有谂自己系咪太夸张,不过老实说,好唔好食真系个人口味占既比重重啲。鲣之一滴既水准一直都保持得好好,我每月平均来吃两次,每次都保持到猪肉粉嫩、汤头浓郁、拉面弹牙、流心蛋流心。浮系维持水准呢样野已经十分难得,坊间好蛋拉面铺,开张完一年后,日本师傅一走就成间走哂样,食物水准就维持唔到。鲣鱼汤底依旧非常浓郁,汤头不属于厚实型,但汤底既甜味加上鲣鱼磨成的粉,就已经好够味道。拉面面质亦系我喜欢的一款,呢到无得比客人简软硬度,见师傅都系每个面滚一分半钟,就会上碟。呢个亦系我喜欢呢到既原因,因为店家已经为客人简好最合适及美味既拉面。今日再另外叫左昆布冬菇,两款菜煮得十分入味,比较可惜用上银碟仔,卖相输蚀左啲!

• 味玉鲣之一滴