2023-05-19 34 浏览
今日公司安排嚟鲗鱼涌呢边听左一日工作坊,完咗之后就拣咗呢间burger店慰劳自己。呢间铺店面小小却好有质感,令人充满期待。试咗个Villa Villa Burgerm再配咗cajun曲薯条同埋蒜香鸡翼蒜香鸡翼外脆内嫩,外皮有蒜香味道嘅炸浆,薄身够脆,特别惹味,鸡肉嫩嫩有汁,好食!至于主角汉堡包,材料包括双层安格斯牛肉,车打芝士,焦糖洋葱,生菜同番茄,配埋芥末酱,非常丰富。首先要大赞佢嘅patty肉汁系多到不得了又好有牛肉油脂香味,真系比好多汉堡包店出色,味道浓郁!二来系佢嘅汉堡包系墨鱼汁自家制,诚意满满,而且松软得嚟有一定嘅口感同厚度,赞。当然配埋车打芝士,焦糖洋葱同新鲜生菜番茄夹埋一齐食,邪恶度同满足感亦更加提高,佢个芥末酱都好正,总之个汉堡就系超满足到我嘅胃口,即刻觉得返完成日工有个refreshment!最后仲要食埋布满香辣粉嘅薯条,饱满嘅薯条,虽然系好邪恶但系作一个对自己嘅奖励,简直系完美!

外卖自取