🎏 港岛吃货系列 — Goobne🍗 一定唔会感到陌生嘅韩食店🇰🇷#90cp铜锣湾篇 #90cp韩国篇➖➖➖➖➖疫情下冇得去韩国 唯有喺香港食下韩国嘢止住瘾先🥲 结果就碌咗去铜锣湾v point楼上嘅Goobne食我久违嘅炸鸡😛🍗 可能真系太耐冇食 食落觉得特别正🤩美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨ C5B 甜辣炸鸡无骨 $208虽然呢个炸鸡并唔系最出名嘅味 但冇办法我哋最钟意都系甜辣呢一只味😂 (其实都好钟意食蜜糖!!) 鸡肉嘅肉质都好嫩滑 仲要无骨嘅关系完全系啖啖肉😎 不过我就觉得佢嘅汁冇我想像中咁好食🙈 味道可以再浓郁少少咁就更加好🙌🏻✨ 铁板芝士炒年糕 $165呢个真系唔系讲笑 真系好好食!!!🤤 绝对系驱使我比满分嘅一大主因😏 虽然佢主打芝士年糕 但都有少量嘅炒面 鸡蛋 鱼糕 等等作为配菜🙌🏻 佢嘅味道都算贴近正宗嘅春川炒辣鸡 味道浓郁而且芝士都好多 年糕都烟韧 大杂锦咁一齐食满足感系极高🤤 重点系佢冇想像中咁辣 系我接受到嘅程度 完全系冇得输😍🔸
#90cp铜锣湾篇 #90cp韩国篇
➖➖➖➖➖

美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)

✨ C5B 甜辣炸鸡无骨 $208
甜辣炸鸡无骨

✨ 铁板芝士炒年糕 $165
铁板芝士炒年糕

🔸 韩式鸡蛋卷 $148
见呢个蛋卷都系非常之多人叫 所以就身痕叫个嚟试吓😗 佢表皮系蛋 中间夹住左芝士 然之后先到正常饭卷嘅馅料😌 食落去其实层次感都算丰富 不过食得多就有少少漏 而且佢面头嘅茄汁同埋芥末酱汁都唔够多 如果多啲酱可能可以中和下 等成件事冇咁漏🙈 个人觉得如果两个人唔算太大食嘅话 或者可以选择skip呢个😂
韩式鸡蛋卷

🍹 Shark Blood Non Alcohol
女朋友唔饮得酒当然就要叫一杯冇酒精嘅饮品 见到呢杯咁巨型 就知佢绝对系打卡必备😂 所以就叫咗杯嚟试吓 其实佢应该系溶咗嘅沙冰 酸酸甜甜 有啲柠檬同埋青柠嘅味道 感觉都几开胃😌 如果斋饮嘅话会觉得佢太甜 不过食到后期可能有啲漏 就绝对需要用到佢😆
Shark Blood Non Alcohol

💰Total: $667

✅ 个人觉得味道方面绝对完胜尖沙咀韩国街大部份嘅韩国餐🤭 咁当然一分钱一分货 佢嘅价钱都唔算太平 但食物质素真心高👍🏻 而且铜锣湾嘅呢间分店位于25楼高层 好彩嘅话可以边食边望住窗外嘅靓景 夜晚嚟都几正🤤

💡温馨提示💡
场内嘅位置其实都算多 不过如果大家想保险啲都系可以打嚟book位😎

➖➖➖➖➖
📍 Goobne Chicken (V Point ) (铜锣湾)
铜锣湾登龙街18号V Point 25楼

甜辣炸鸡无骨