2018-10-16 30 浏览
约左朋友嚟到官塘食饭,其实揾它好易,在官塘站之B3出口,行3分钟好快到。沿著挂满艺术风格之画楼梯,行上了一楼,到了魔膳厨房,餐厅布置如童话的世界。我哋叫左set dinner, 加$38元有自助餐沙律,而且款式很多选择有生菜,粟米,蕃茄,啫喱同埋cakes等等,净系食呢个沙律好抵喔。沙律吧,有我中意食嘅蕃茄浓郁又香滑的忌廉汤浓香牛肉罗宋汤,朋友话加上有香浓牛肉。跟汤的面包仲是热腾腾架,搽上牛油,真系好味,一阵间我食哂啦!香煎带子黑松露意大利饭$ 168带子不会煎得太老,真鲜味,最正当然是黑松露香浓喺咀度同埋软香意大利饭好夹,相信大厨的料理落足心机,好啱香港人的口味。墨西哥香辣猪肋骨配芝士焗薯$178净上枱时,已经哗然一声,真系色香味俱全,猪仔肋骨容易切开,好入香,本人可能口味食得比较清淡,如果调味稍为轻手啲就好喇。至于芝士焗薯条真系正,热热薯条都沾上了香浓芝士,仲点埋甜甜哋又醒胃的酱汁,绝对是绝配。跟餐加$3元有杯花茶饮。(左手)柠檬加蜜糖,(右手)玫瑰花蜜😍。整晚都被有魔法的气氛包围著,无论墙上画和餐具同摆设都甘用心,有浪漫情调,得意挂画,仲有好可爱卡通睇,是情人,好友,同事家人聚餐

沙律吧,有我中意食嘅蕃茄

浓郁又香滑的忌廉汤

浓香牛肉罗宋汤,朋友话加上有香浓牛肉。

香煎带子黑松露意大利饭$ 168

墨西哥香辣猪肋骨配芝士焗薯$178

跟餐加$3元有杯花茶饮。
(左手)柠檬加蜜糖,(右手)玫瑰花蜜😍。

整晚都被有魔法的气氛包围著,无论墙上画和餐具同摆设都甘用心,有浪漫情调,得意挂画,仲有好可爱卡通睇,是情人,好友,同事家人聚餐的好选择,倾偈食饭的好地方。
2018-10-10
  • 香煎带子黑松露意大利饭