今日约咗老婆两个人撑枱脚,老婆话想食西餐,行到边食到边嘅我哋碌吓openrice 睇吓官塘区有咩西餐食吓,睇到间 Deer Kitchen 有成500几个正评,咁就一于去试吓啦!官塘MTR B2出口行过去大概5分钟左右就到,路程唔远都几方便。环境灯光柔和,坐位与坐位之间十分阔落,卡位靠背高枕到头又唔会望到其他客人,墙壁有植物布置门口有标志性饰物,店内亦都有bar枱位,同特色鸟笼卡位,用心设计👍🏻食物方面,一坐低就比佢哋个promotion 吸引咗!$10生蚝🦪!?只要其他食物或饮品order 超过$100以上就可以用$10来换一只生蚝🦪,咁抵食梗系叫返半打先啦!数量有限换完即止,同埋系每个月唔同offer,星期一至四先有。食物方面我哋叫左一个是日餐汤、餐前小食、一个Main course、一个烩饭、两杯特饮。「生蚝」落完单第一时间送上😋,生蚝口感爽滑弹牙,有海水味但系唔会太咸冇腥味😋。同老婆一人食三只有啲唔够喉,不过要留肚食埋其他食物。😜「是日餐汤」忌廉蔬菜汤 🥣本身钟意饮忌廉汤,加埋蔬菜绞碎制作的汤,高纤维营养度有提高,正!「黑松露意大利云吞」🥟一听到黑松露就忍唔住要点嚟食,一阵阵黑

「是日餐汤」忌廉蔬菜汤 🥣

「黑松露意大利云吞」🥟
一听到黑松露就忍唔住要点嚟食,一阵阵黑松露味霖上浓厚嘅忌廉汁,再加埋皮薄云吞同上面的脆脆,超级好味!食欲马上提升!

「意大利恶魔烤春鸡配脆薯条」
薯条连皮即炸好好食,又香又脆!🍟
半边嘅春鸡两个人食啱啱好,颜色烤焗得好靓,而且皮脆肉嫩,配埋自家制酱汁仲好食!

「蟹籽蟹肉明太子意大利饭」🦀
好钟意佢哋𠮶饭好足料,明太子同蟹肉一啲都唔少,忌廉汁包住晒每粒饭,表面再加上少少芝士好夹😋

P.S 落单的时候,店员解释他们的饭比较硬问我们会否想煮软一点,大家落单的时候可以跟据自己的口味去选择。

睇相见到啲特饮咁靓一人叫返一杯先
「西瓜物语」mocktail
西瓜配埋Lime and Sprite已经好爽,加埋益力多酸酸甜甜,饮完仲可以食埋西瓜肉,夏天饮最消暑解渴。

「黑钻森林」
大大杯由牛奶同碎朱古力组合嘅沙冰,由饭前到饭后都未饮晒😋沙冰一边饮,一边会饮到冰同朱古力碎边饮边咬,同朋友hea住倾计有排饮。👍🏻

📍 Deer Kitchen (The Wave) (观塘)
观塘兴业街4号The Wave 6楼 01室

生蚝