2022-03-16
Wako Sake LABO • SUSHI (寿司司传好cute 🤣放左只🐥🐥系茶碗蒸嘅碗入面)一连开左几间分店既Wako Sake Lab,装修型格新潮,行金属工业风,餐厅前半部份主打日式轻食,入面别有洞天系食厨师发板嘅(可能讲食装修会比较啱🤣)整幅墙都系LED wall 好吸睛(亦好刺眼👀)个LED wall会播唔同主题嘅景,有维港夜景、日本樱花等等。当日有其他客人生日,LED wall 就弹咗生日快乐嘅字句,同埋劲大声播生日歌,本身餐厅入边已经比较嘈,咁大声播生日歌就更加吵耳,如果想静静地享受食物呢度就未必啱啦😅朋友叫左龙虾海胆丼,自己就叫咗寿司13贯加一个手卷🤓见到隔离个龙虾海胆当比较细就额外再叫咗啲8款刺身龙虾海胆丼🦞厨师好细心上菜嘅时候已经起晒啲龙虾肉好方便,海胆质素一般,整体分量偏细。龙虾同海胆都系冻嘅,但个饭系热嘅,感觉有啲奇怪😅。寿司有金目鲷、昆布渍帆立贝(有柚子碎偏系面,整体偏甜)、提刀鱼加乌鱼子碎、赤身芥茉酱、烟熏春鱼、昆布渍牡丹虾、黑卢鱼、白虾、北寄贝、拖罗、青瓜手卷寿司食材明显比独立叫嘅刺身同埋龙虾海胆丼差,似食寿司郎嘅质素,亦无咩特别既款式。虽然师傅人数都
(寿司司传好cute 🤣放左只🐥🐥系茶碗蒸嘅碗入面)
虽然师傅人数都算多,但似系比较经验不足,食材处理比较慢,等咗一段时间先有得食。另外餐厅服务态度都系麻麻。
呢个价位不乏高质omakase,建议可以试吓其他餐厅😉😉