2021-04-10 61 浏览
📍 ℂ𝕣𝕒𝕧𝕚𝕟𝕘𝕤 𝕗𝕠𝕣 𝕋𝕒𝕚𝕨𝕒𝕟𝕖𝕤𝕖 𝕔𝕠𝕞𝕗𝕠𝕣𝕥 𝕗𝕠𝕠𝕕 🍲 101台式休闲餐厅可以话系定期会去嘅台式饭堂,因为食物种类多、份量又够,而且价钱相宜。如果大家唔想去到先等位,记得用The Gulu APP拎定飞先。今日同foodie友人一去到已经获分发卡位,坐得十分舒适😌 食物方面,我地点咗最受欢迎嘅「一人套餐」同「一人台湾涮涮锅商务套餐」:🍜「一人套餐」包含主食、小食、饮品,咩都有齐就岩哂有选择困难嘅你啦!主食拣咗台湾古早牛肉面($83),有三大旧已经煮得好嫩嘅牛肉同两旧萝卜,而且面嘅份量十分多。小食拣咗盐酥鸡,虽然话系套餐附送嘅小食,但都有起码六旧。饮品超过三十款选择,当中有一半都唔需要另外加钱添!不过为咗慰劳连假后辛勤工作嘅自己,就加$5点咗盆栽炭烧咖啡珍珠,卖相同味道都一流~🍲 🥩 「一人台湾涮涮锅商务套餐」本身谂住点日式寿喜烧,可惜当晚无提供。最后拣咗蕃茄浓汤牛肉小火锅🍅配新竹米粉($81),锅物长食长有,性价比几高。蕃茄汤底味道够浓,满满嘅锅物除咗牛肉外,仲有玉子豆腐、椰菜、蕃茄、腐皮同粟米,连埋米粉滚住食,非常入味! #101台式休闲餐厅 #青衣城 #台湾

#101台式休闲餐厅 #青衣城 #台湾菜 #台湾美食 #一人一锅 #Shabushabu
一人套餐
一人台湾涮涮锅商务套餐