2018-08-24
同好友三人行约在荃湾相聚又唔知食咩好,好友就提议去尼间朋友食过觉得几好既大户屋。我地点左鲭鱼定食、迷你炸鸡同迷你黑醋野菜。鲭鱼定食($98)鲭鱼适合食得清淡既朋友。定食有面豉汤、萝卜蓉、茶碗蒸蛋、昆布同渍物。加$10可以加多碗其他款既饭:五谷饭、准山蓉饭、鲜鸡蛋伴饭、海藻饭、小鱼饭。白饭并唔系热辣辣,系暖暖地,白饭粒粒分明,再拌埋鲜鸡蛋同豉油,好味。(个人口味: 3.2/5)迷你炸鸡($33)炸鸡有4件,另外叫侍应再拎左沙律酱。炸鸡系走清淡路线,麻麻。(个人口味: 2.8/5)迷你黑醋野菜($28)碗底有好多椰菜丝,几开胃。整体而言,环境坐得几舒服,唔会好嘈,都适合同朋友聚会倾下计。唯味道一般但价钱偏贵(前菜对我而言唔系必须),如果纯粹为食饭,应该唔会有下次。我地点左个甜品,仲特别同侍应讲系即上,但食完都仲未上甜品,最后check返话我地无落单。之后又听到隔离枱叫左甜品都系漏左单。
(个人口味: 3.2/5)
迷你炸鸡($33)
(个人口味: 2.8/5)
迷你黑醋野菜($28)
碗底有好多椰菜丝,几开胃。