2017-11-07 1262 浏览
早上8点几经过开石塘咀街市, 原来真系好近香港大学站, 上去食过简单的早餐先!系熟食中心兜左一个圈, 有四.五间餐厅开左,  价钱间间都差不多, 亦唔算好贵,  想静静地坐下, 就选择左客人最少的明记试试我点左番茄蛋白三文治烘底同热奶茶 , 价钱唔算好贵, 只系卖$24, 热奶茶先奉上, 饮落去茶味极淡, 就好似茶包奶茶或澳门果D奶茶的味道, 系香港比较少饮到呢种咁淡口奶茶, 都几失望,而番茄蛋白三文治烘底则来错左番茄鸡蛋三文治烘底, 不想深究咩原因了, 因为唔想浪费食物, 所以我都照食, 面包唔算薄, 亦烘得香脆, 蛋薄薄的, 但都合格啦!!所以话...如果茶档奶茶水准麻麻, 已经可能就系客人少的原因!?

早餐
题外话/补充资料: 热奶茶好淡口
$24 (早餐)