2011-05-28
早几日,老板个女熟客要揾我去尖东帮手 3 日。好多谢佢揾我帮手!虽然,佢请饮茶,但系我都唔想人家咁破费!尽量叫啲小点、中点。总之我食饱已经心满意足!当然,喺佢面前唔方便影相,就算佢知我有打开食评都无谓咁肉酸!记得上次嚟已经系 2008 年年初三,同一班朋友嚟打边炉,仲要坐近走廊位。而家装修哂,有多戋水晶灯;走廊无摆枱,阔落好多!呢度饮茶几抵!平日中午时段有8 折! 平均每人 $50,比起上环区饮茶 $70 ~ $80 平一大截! 脆皮炸叉烧包 ( 特价 $1/个 ╴只限每位1个 ) 原价 $5/个 ( 如果,带走要收原价 $5/ 个 )炸过之后与一般叉烧包截然不同! 外脆内软!有些少叉烧粒及叉烧酱,美味非常!凤爪蒸肉排 $8以为呢个价钱会好少,有两只凤爪加 5~6 件排骨,份量算系咁!凤爪较为瘦,够入味!排骨有点肥肉,都 OK!潮州粉果 (小点)有3 件,皮够薄,馅够多!不过,花生㶶㶶地!蟹籽烧卖皇烧卖几丰满! 蟹籽下有只鲜虾,爽朗鲜甜;其他系半肥瘦猪肉,食落啖啖肉!糯米鸡 有3 只,糯米够腍又入味,中间夹住肉碎,食完好饱!香煎排骨好似食紧多骨版叉烧,十分恶食! 通菜 $28幼身通菜,
好多谢佢揾我帮手!
脆皮炸叉烧包 ( 特价 $1/个 ╴只限每位1个 )
原价 $5/个 ( 如果,带走要收原价 $5/ 个 )
凤爪蒸肉排 $8
潮州粉果 (小点)
有3 件,皮够薄,馅够多!不过,花生㶶㶶地!
蟹籽烧卖皇
糯米鸡
有3 只,糯米够腍又入味,中间夹住肉碎,食完好饱!
香煎排骨
好似食紧多骨版叉烧,十分恶食!
通菜 $28
幼身通菜,份量刚好,始终配上腐乳先系绝配!