2023-08-20
午饭难、晚饭难、煮饭更加系难上加难!打工仔嘅食饭难题,到底边个可以畀啲建议?想要有碳水、有蔬菜、有肉,要兼顾美味同抵食,全能型嘅客饭套餐帮到你!「韩阁」推出多款客饭套餐,随套餐附送海带清汤同韩阁味饭,相信可以解决你食决你嘅难题✔️佢哋落单系用QR code落单,非常方便,睇睇菜单先,都好多选择,香辣牛骨汤、流心芝士鱼糕炒年糕杂菜、锅仔辣酱炒鱿鱼配香烤猪腩、铁板鲭鱼配芝士鱼糕、大酱鲭鱼海鲜锅、朝鲜米酒煮鸡子等等,款款都好特别~【将军澳店限定】铁板蒜爆墨鱼嘴(附送韩阁味饭、热饮及例汤)众所周知一只墨鱼只有一个嘴,咁罕有已经勾起我非试不可嘅欲望🤓 灵魂在于金黄色嘅炸蒜同墨鱼嘴混合埋一齐,香气四溢,口感酥脆!墨鱼嘴口感脆弹,唔会好难嚼,加上同蒜头双重酥脆嘅口感,一啖一粒好过瘾~套餐包一碗韩阁味饭,饭面铺有一层脆脆嘅紫菜同饭素,将佢哋搅拌埋一齐,用匙盛起一羹,然后再夹起一粒墨鱼咀,呢种鲜味同碳水化合物嘅碰撞真系太香了💯 以为套餐咁就完?非也!更可用特价加购小食!今次我哋加购咗紫菜肉松蛋卷,香甜嘅鸡蛋卷上铺满海苔及肉松,层次十分丰富✨铁板牛肉刚上枱时滋滋作响,系牛肉配菜同铁板接触嘅声音,更飘散出阵阵
【将军澳店限定】铁板蒜爆墨鱼嘴(附送韩阁味饭、热饮及例汤)
众所周知一只墨鱼只有一个嘴,咁罕有已经勾起我非试不可嘅欲望🤓 灵魂在于金黄色嘅炸蒜同墨鱼嘴混合埋一齐,香气四溢,口感酥脆!墨鱼嘴口感脆弹,唔会好难嚼,加上同蒜头双重酥脆嘅口感,一啖一粒好过瘾~ 套餐包一碗韩阁味饭,饭面铺有一层脆脆嘅紫菜同饭素,将佢哋搅拌埋一齐,用匙盛起一羹,然后再夹起一粒墨鱼咀,呢种鲜味同碳水化合物嘅碰撞真系太香了💯 以为套餐咁就完?非也!更可用特价加购小食!今次我哋加购咗紫菜肉松蛋卷,香甜嘅鸡蛋卷上铺满海苔及肉松,层次十分丰富✨
铁板牛肉
刚上枱时滋滋作响,系牛肉配菜同铁板接触嘅声音,更飘散出阵阵肉香!铁板上堆满牛肉、洋葱、萝卜,椰菜,酱汁带点甜,好符合我嘅口味,酱汁嘅香气加上牛肉嘅鲜嫩以及蔬菜嘅天然甜味,配上铁板热情嘅温度,一切都系刚刚好~另外个汤嘅海带一啲腥味都无,仲同以前喺韩国饮嘅味道一模一样,好鲜呢👍
另外加配咗两款小食: 「爆汁鸡皮饺子」
件件都系胀卜卜👀佢系用鸡皮包裹住肉馅嘅饺子,外皮被煎到酥脆带点焦香,少咗油腻感但又保留到丰富嘅油脂,点啲沙律酱食好惹味😆 「蒜蓉焗青口」
蒜蓉系一种我好钟意嘅调味料,当遇到海鲜时,佢嘅美味更加系一发不可收拾🤟 经过高温烤焗过后嘅青口更加诱人,喺蒜香嘅加持下仍然感受到青口嘅原汁原味! 🇰🇷 听店员讲生日月份嚟韩阁将军澳或黄大仙分店,仲有生日大优惠,即送生日 甜品同特饮乙份🍹记得提早一日订枱,咁就可以享受相关优惠啦😉