KABOOM

今次系我二访啦,上次同朋友食饱先黎,只系rooftop饮返杯,无机会食到佢既野食。今次终于同朋友再黎多次晚餐,今次我地决定坐indoor,估唔到环境依然都系咁靓,好有bali渡假既感觉,而且仲有海景睇🌃景色开扬。。。🌮Deep Sea Tacos | $118评分:🌕🌕🌕🌕🌘评语: 鸡尾酒虾配上生菜、三文鱼籽,加埋以蛋黄酱、蕃茄酱同Tabasco整成既Maria Rose Sauce,食落酸酸辣辣咁系一个唔错既开胃菜😛而且口感仲好丰富添。。。🦀 Crab Bao Bao | $188评分:🌕🌕🌕🌕🌑评语: 一个新鲜但又唔系好陌生嘅Fusion菜😛用左比较传统嘅刈包,包住原只炸软壳蟹,感觉都几新颖㗎。一碟两件,刈包入面加埋墨西哥辣椒,刈包+软壳蟹呢个组合做到外软内脆,口感不错🫶🏻。。🍚Tom Yum Gong Risotto | $258评分:🌕🌕🌕🌕🌑评语: 冬阴功味唔算好重,材料就非常丰富。有香烧大虾,牛油煎至半熟嘅带子,同埋炸到金黄香脆嘅软壳蟹。Risotto用左正宗嘅意大利米制作而成,微微嘅香辣都几好食㗎。。。🐟Grilled Sole with Thai Vegetables

Deep Sea Tacos

🦀 Crab Bao Bao | $188

Tom Yum Gong Risotto

🍚Tom Yum Gong Risotto | $258
评分:🌕🌕🌕🌕🌑

🐟Grilled Sole with Thai Vegetables $238
评分:🌕🌕🌕🌕🌗
评语: 另外我哋嘅仲点左一份比目鱼扒。鱼肉好嫰滑,煎到岩岩好唔会太熟。另外厨师用左红椰汁作调味,配埋好多嘅泰式蔬菜,成个菜式好colourful又惹味😛

🍸Tonight is Gonna Be A Good Night | $108
🍸 I Just Want To Go Home | $108
评分:🌕🌕🌕🌕🌑
评语: 呢度每一杯都系好”打卡able”🍹装饰都系以东南亚渡假风为主。因为今次坐吧枱位置,所以就直接问调酒师拎推介,想饮啲容易入口嘅Cocktail🤣果然都冇介绍错,女士们可以参考下喇😛

🔻Walk-in比较难,大家记得book位🫶🏻
🔻环境真系满分!饱览维港景色!
推介指数: ⭐⭐⭐️⭐
Crab Bao Bao