2024-05-15
🎊 Throwback返过年嘅时候,同喺外国返嚟嘅朋友去咗葵芳扫街,帮衬咗一间日式小食店,觉得几值得推介下~ 🍙 和风蚬肉饭团 😋😋😋😋😋一份2件,每件有小编掌心咁大 ✋🏻 饭团系珍珠米,内藏有好几只蚬肉,仲有蔬果碎粒,咸香咸香,比想像中好味 😉🦪 脆炸广岛蚝 😋😋😋😋一份有2只蚝,我哋叫咗两份4只 😚 即叫即炸,等大约10分钟,热辣辣到手 ♨️ 每只广岛蚝大约有鸡蛋🥚咁大,炸得好脆好脆 😚 粉唔会好厚,蚝有鲜味 😉 搭配嘅粉红色酱汁系,酸酸甜甜同炸蚝好夹! 午餐 💵 约港币$40/人💁🏻♀️ 香港有室内商场扫街真系开心 🥳 依次唔打唔撞同朋友喺顶层遇到间唔当眼嘅日式小食店,系有啲惊喜 🤗 有兴趣嘅朋友仔,下次去望望~🙆🏻♀️ 最后,喜欢嘅话,欢迎follow @foodirectory.hk!
🍙 和风蚬肉饭团 😋😋😋😋😋
🦪 脆炸广岛蚝 😋😋😋😋