2021-10-04
草民系一间尖沙咀楼上cafe,其中一个卖点系两间迷你木屋加上草地,令客人彷如置身野外草地野餐既感觉,绝对系餐厅嘅打卡位!- 明太子蟹肉蟹棒意大利饭意大利饭好creamy,明太子味道唔会太咸。饭既上面放上两条蟹棒,味道几鲜甜,蟹肉份量多,加上虾干,口感丰富。- 香辣三色椒帆立贝扁意大利面帆立见煎得非常香口,意大利面软硬程度适中,辣味后劲几强,自己有少少招架唔住🥵。入面仲有烟肉碎同三色椒,令菜色既颜色更加缤纷🌈- 肉酱薯条肉酱近乎覆盖所有薯条。餐厅用左粗薯条,份量几多好饱肚。不过芝士落得比较少,所以无咩拉丝效果🤔- 麦芽咖啡麦芽咖啡系餐厅新产品,绝对有惊喜!卖相好似黑啤,加上大量泡沫,所以感觉真系好似饮紧啤酒🍻- Ice Mint Mocha加左薄荷有一种种清新嘅感觉,不过整体味道偏甜🧐近排天气实在太热,如果大家想体验野餐但唔想被猛烈嘅阳光晒死,大家可以试下草民嘅「室内野餐」😝
- 明太子蟹肉蟹棒意大利饭
肉酱薯条
- 麦芽咖啡
麦芽咖啡
- Ice Mint Mocha
加左薄荷有一种种清新嘅感觉,不过整体味道偏甜🧐
Iced Mint Mocha