2022-12-12
D2place成个12月有圣诞市集同埋有白雪圣诞装饰圣诞树睇,所以预先早一个礼拜同朋友约定要过黎行下市集同埋感受下圣诞气氛另外见到呢间位于一期既西餐厅好似唔错同埋晚市$498Dineer Set做紧买一送一优惠非常抵食,所以早几日就打埋个电话过黎book定位,行完街打完卡就食得餐厅有得打室内模拟Golf,总共有4个位置,不过只限会员。座位唔算特别多,单人大梳化坐落够舒服,不过如果有人打gold同坐满座后略嫌会嘈少少,但唔算特别大影响精选面包篮面包篮有两款面包,一款系切片法包加上蒜蓉同牛油,味道上够晒香,而且焗得好脆身又唔会太干另一款系属于类似英式松饼类既饼包,质感松化而且外皮好松脆,入口时会化开但唔会系似英式松饼咁浆住口既感觉,沾一沾个汤一齐食好湿润好唔错甘荀芝士忌廉汤香浓既汤,颜色好鲜色够特出,表面放左几粒面包干同埋少量忌廉点缀质感上偏杰身,姐系证明好真材实料用上左唔少甘旬整出黎。够香甘旬同忌廉香味,饮入口时唔会有甘旬既纤维口感,处理功夫值得一赞。配上少量面包干,脆口既口感同时令到成个汤变到唔再单一牛油果西柚沙律牛油果同沙律菜都好新鲜,做前菜够晒健康。沙律菜、蕃茄仔、青瓜、面包干再加
精选面包篮
甘荀芝士忌廉汤
牛油果西柚沙律
牛油果同沙律菜都好新鲜,做前菜够晒健康。沙律菜、蕃茄仔、青瓜、面包干再加埋个沙律汁好开胃,酸酸甜甜既味道感觉好fresh 蜜糖芥末烧猪鞍配苹果蓉
几精致既主菜菜式,精美既摆盘未食已经觉得吸引!猪鞍够大只,而且应该系经过慢煮之后先再煎香表面。切开后见到入面既肉质保持得好嫩滑而且肉汁不断流出黎,少量既油脂完全唔觉得肥腻。苹果蓉既酱汁系好自然既味道,配合上一齐食简直完美,少量既酸味再以新鲜既苹果果香甜,直头将余下既油腻感都带走埋。另外配上有少量烧薯仔,烧外国菜豆,整体上都系满分 香煎三文鱼配柠檬牛油汁
卖相吸引,三文鱼煎得好够香脆又唔会过火㶶,块鱼皮煎到劲香脆。金黄色既酱汁加左柠檬、烟肉粒、罗勒香料同牛油煮成,食落香浓厚身唔油腻,而且柠檬既香味仲将三文鱼既鱼香味带得更出,而且配料唔少,全部野配合埋个牛油汁都好完美
开心果焦糖炖蛋
焦糖表面放上几粒野莓蓝莓点缀,微㶶既焦糖好脆身。炖蛋好滑身,而且系好清香既开心果果味,原来同炖蛋都好夹,少少地一杯既甜品作为晚餐既完结都好唔错
水果花茶(两位用)
花茶好清香,以清茶黎做基底再加埋茉莉花入去,温和得黎个味道好舒服,可以不断加水都唔会冲淡个花茶既味道。而且餐厅好有心,会用蜡烛系个底到不断热住个壶,所以就算饮几长时间都可以饮到热辣辣既茶