2024-04-27 212 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯虽然唔系湾仔返工,但系每次经过1楼嘅湾景中心都好羡慕人哋放工食吓西餐饮下酒。周末嘅时候终于有时间食一个悠闲嘅brunch,今次到访意大利餐厅「Divino Patio」享受吓不一样嘅美食。INSALATA "PRIMAVERA"第一步当然食返个靓嘅沙律,我自己就最钟意iceberg lettuce嘅爽脆,加入比较清新嘅香橙和endive,可以醒下个胃先。HANDMADE LARGE PAPPARDELLE手工制嘅阔条面,会比出现坊间嘅更加烟韧。加入牛肝菌、红酒和大量芝士制成嘅酱汁。带少少酸味令人食指大动。AUS BEEF STRIPLOIN TAGLIATA澳洲牛扒煎成五成熟,外层焦香内层又粉嫩,切开仲见到肉汁,肉味相对较浓。Tiramisu一个小玻璃瓶承载住幼滑嘅提拉米苏,味道有奶油和酒香,又唔会太甜。如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Divino Patio Ristorante Bar Pizzeria (湾仔)湾仔港湾道2
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

INSALATA "PRIMAVERA"

HANDMADE LARGE PAPPARDELLE

AUS BEEF STRIPLOIN TAGLIATA