2017-07-14 555 浏览
最近比较忙,难得约朋友一齐食饭,当然食得好啲啦,所以今日去到旺角试吓呢间宫崎放题!当日排队都算唔多人,好快就入座,食得放题第一件要事,当然系睇吓𠮶到有乜食!总共有八张餐纸仔:分别有寿司/卷物、炸物、乌冬面饭类、和牛羊架、地鸡、黑豚肉、海鲜同刺身。其实系拣紧嘅期间,宫崎已经好快将赠送嘅仙气牛同猪送到来枱面,系每两人限定送一款嘅高级肉,而咁岩同行朋友系寿星,所以又额外多一碟象拔蚌!真系好抵食啊!出餐速度其实都颇快,海鲜同刺身陆续上枱,我地都几惊喜,因为就海鲜睇落新鲜,而且大件!再讲放题唔少得嘅刺身都不俗,肥美而且份量都多,相当够食。不过讲咁耐,当然落炉烧先系重点啦。事不宜迟,先放咗只大虾落去烧,炉烧虾真系好香,而且啖啖肉;都未食完只虾已经等唔切要烧啲仙气肉泥食,真系一刻都唔想等。非常嫩,一啲都唔谐口,真系食等就出系高级和牛、而个猪肉烧得耐都仲系好软滑,唔系一般货仔。食物种类繁多,所以绝对唔怕唔够饱。同场我地都食左各式各款食物,个鳗鱼饭都唔错咖、海鲜都相当推荐可以狂点。饮品任饮,无须加钱。食得差唔多饱出去睇睇,原来仲有甜品、水果、关东煮。拎咗少量菠萝,食番啲水果个口立刻清新哂。最后以甜品作结
寿星象拔蚌
仙气高级和牛、猪肉
刺身类
海鲜
大虾
鸟冬面饭类
炸物类
和牛类
食得差唔多饱出去睇睇,原来仲有甜品、水果、关东煮。拎咗少量菠萝,食番啲水果个口立刻清新哂。最后以甜品作结今晚!
寿星象拔蚌
仙气高级和牛、猪肉