餐厅: 香香宮煮 (金輝大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-29 644 浏览
🤩呢间📍位于尖沙咀嘅【香香宫煮】装修真系充满古代皇宫嘅感觉,每一个位置都对应唔同嘅宫殿,例如景仁宫/延禧宫/坤宁宫等等,而一入门口𠮶张充满霸气嘅龙椅,旁边仲有皇帝皇后妃子嘅衣着,比大家可以一尝穿越古代嘅感觉,真系别出心裁😋而今次我哋就拣咗几款佢哋嘅人气餐点,估唔到除咗环境之外,连食物都咁有惊喜咁有水准🥥昭阳公主·椰子鸡汤清甜嘅汤底铺满满满嘅椰子肉,除咗椰子肉仲有超多🐓三黄鸡块、🌽粟米同埋番薯蚬,饮落去汤头浓郁之余仲好够鲜味,鸡肉口感仲好嫩滑添,未开始放配料我哋已经饮咗几碗汤啦🥩艾莎公主牛肉宝盒想食牛又唔知食咩部位好🤔,就梗系要试吓呢一个宝盒啦,入面有晒🐂手切牛崩沙+🐂手切本地牛肉+🐂新鲜牛展+🐂顶级雪花肥牛+🐂牛黄喉+ 🐂牛肉粒+🐂牛舌花,上枱𠮶阵仙气飘飘,除咗📸打卡赏心悦目之外,质素亦非常高,牛肉够晒新鲜,而且牛味浓郁口感软嫩,嗜牛人士千祈唔好错过🧀松露芝心墨鱼丸(4粒)弹牙嘅墨鱼丸,咬落去𠮶下入边嘅🧀芝心好似爆浆咁,充斥住成个口腔,除咗芝士嘅味道仲有松露嘅香味,真系一大享受🥓伊比利亚橡果猪大理石纹油花嘅橡果猪,肉味芳香浓郁,口感香甜之余仲带有阵阵嘅鲜味🍽香香宫煮响铃拼盘呢个响铃充满

🥥昭阳公主·椰子鸡汤

🥩艾莎公主牛肉宝盒

🧀松露芝心墨鱼丸(4粒)

🥓伊比利亚橡果猪

🍽香香宫煮响铃拼盘
呢个响铃充满惊喜,拼盘系原味响铃+咸蛋黄响铃,全部都系即叫即炸,上枱嘅时候仲系热辣辣㗎,而且佢哋嘅响铃系用特选嘅香炸而成,我哋最喜欢嘅就系佢哋嘅咸蛋黄响铃啦,咸咸香香,就咁食都已经非常惹味

🥬美浓水莲
香港比较少有嘅蔬菜,见到就梗系要叫嚟食吓啦,口感仲系清甜爽脆㗎