♡ 宫廷火锅店| 🍲 成都老码头火锅 ♡-对上一次嚟老码头已经系几个月之前冬天就点都一定要嚟食一次😋同上次一样,出面有得自己拎酱料同水果~~ *注意⚠️:酱料及水果费 每位$25 *- ♡ 自选鸳鸯汤底 ♡ 我哋拣咗宫廷药膳汤底x成都原味无渣红油麻辣汤(小辣)~ 我好钟意佢哋嘅药膳汤底,因为有好浓郁嘅药材味。今次仲试埋佢嘅麻辣汤底,入面有好多辣椒仔,辣得好过瘾。-♡ 澳洲雪花肥牛 (半份)♡ $178肥牛有惊喜~比想像中多雪花 😋 牛味都几浓👍-♡ 老友鬼鬼(半份)♡ $58继上次食完之后念念不忘🥰今次仲使咪摆落辣汤底𠮶度好入味~ 入面嘅墨鱼滑好爽口弹牙😍-♡滑溜溜鸭血 (半份)♡ $36鸭血一啲都唔猩而且劲大嚿 ~浸落麻辣汤底食索哂味 好正😍-♡ 紫薯宽粉 ♡ $38发现呢一只粉出面真系好少会见到所以黎亲都推荐大家必点👍口感真系好烟韧🤭 无论摆落药膳汤定辣汤底都好入味-♡ A 级五花肉(半份)♡ $58五花肉好肥美性价比好高又系必点~~👍-♡ 手打芝士墨鱼丸 (一份)🦑♡ $62一咬落去,口感扎实。弹牙嘅墨鱼丸一咬就爆晒芝士汁。劲正❤️ -❥#⇢店铺资料:成都老码头火
♡ 宫廷火锅店| 🍲 成都老码头火锅

对上一次嚟老码头已经系几个月之前
冬天就点都一定要嚟食一次😋
同上次一样,出面有得自己拎酱料同水果~~
*注意⚠️:酱料及水果费 每位$25 *

五花肉好肥美
性价比好高
又系必点~~👍
♡ 手打芝士墨鱼丸 (一份)🦑♡ $62

一咬落去,口感扎实。
弹牙嘅墨鱼丸一咬就爆晒芝士汁。
劲正❤️

#
⇢店铺资料:
成都老码头火锅 (旺角)
旺角塘尾道61号地舖
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去处 #香港小店 #相机食先 #手机食先#拍拖好去处