2020-01-16
见到好多靓靓都有去呢间位于尖沙嘴嘅餐厅食tea打卡,见到d食物同环境都好靓好贵族风🙈所以呢晚同⛄️去食dinner😆😆呢度无论环境同服务都系一流🌟仲有个花园仔比大家坐系出面食野或者打下卡🌹🤪情侣来呢度撑台脚就适合不过啦🥳-香浓蚝汤个蚝汤系原本放系茶壶里面,然后即场倒落碟度架~系咪好特别呢,问过先知呢个系英式传统做法,好处系可以保持汤嘅温度🌟本身碟里面放嘅带子系得表面熟架,利用汤嘅温度令佢中间啱啱好熟,唔怪得食落去keep住嫩滑,呢个细节做得好好🥰而且个汤蚝味超浓郁,应该用左好多只蚝打碎整个味先咁出🤤🤤-蟹肉芒果卷伴牛油果沙律芒果与蟹肉系perfect match,味道超夹一丝丝嘅蟹肉同芒果食落口感好好,而且蟹肉份量十足,啖啖都蟹味浓郁🦀️而且仲加入左牛油果粒,系熟烂嘅牛油果🥑🤤油香丰富之余,仲有好高营养价值!-羊架配薯蓉本来拣嘅慢煮鸡胸肉慕丝羊柳卷冇晒,就换上羊架,都系一样高水准💞个羊架系双骨羊架,d肉更加厚,而且见到肉嘅颜色已经知道好靓,d肉表面熟中间好粉嫩,食落同样好嫩好易咬开,而且啖啖肉好juicy🤩仲有不得不提个薯蓉伴碟唔系一般嘅薯蓉,佢系将薯仔切片再焗到佢淋,食落creamy得来
香浓蚝汤
蟹肉芒果卷伴牛油果沙律
芒果与蟹肉系perfect match,味道超夹
羊架配薯蓉
仲有不得不提个薯蓉伴碟唔系一般嘅薯蓉,佢系将薯仔切片再焗到佢淋,食落creamy得来有口感,唔系得d蓉咁简单👍🏻
波士顿龙虾香酥盒
呢个我期待已久,因为我本身超钟意食龙虾🦞
呢道菜完全满足到我食龙虾嘅欲望😂
面头有两个去左壳嘅大虾钳,估唔到里面仲有几块大块嘅龙虾肉,肉质爽口弹牙啖啖肉,问过先知系用新鲜原只波士顿龙虾,仲系即㓥即煮🤤
个牛油焗酥皮盒系用23 层酥皮逐层叠上,再焗到金黄色,好考功夫架,食落香脆酥化。
pear cake🍐
上面嘅朱古力做成嘅圣诞树造型好有心思🌟
侧边系用香脆嘅手指饼围住,而中间系香梨砌成嘅玫瑰花同吉士酱,配搭非常之清新🍐💞
lava cake
呢个心太软即叫即焗,切开系流心架好似瀑布咁涌出来🤤
味道都系意料之中咁高质👍🏻❤️
Princess Victoria
系士多啤梨味嘅yogurt加鲜奶❤️🍓面头用玫瑰花瓣作点缀🌹好靓✨
饮得出系用新鲜士多啤梨整,有淡淡嘅酸味,味道介乎士多啤梨奶同士多啤梨yogurt咁,对于两样都钟意嘅我来讲好高分🌟
热朱古力
佢个拉花真系好靓,睇得出好有心机
系冻嘅天气饮上一杯热朱古力🍫系件幸福嘅事🥰
朱古力都系预期中浓😆