2024-06-25
-「一秒穿越,走入宫廷食火锅」🤤呢度装修真系好特别啊,一入去就闻到火辣辣嘅麻辣汤底香味,仲有宫廷汉服打卡体验,大家可以去打卡。(*‘ v`*)火锅最紧要汤底?🔥🌶️经典鸳鸯汤底♥️招牌牛油红锅 + 🤍高汤锅底一次过满足晒两个愿望,我本身好钟意食麻辣,呢个小辣汤底真系好惹味,食落去属于四川的麻辣,超级香浓,配合肥牛等肉类一流!🤍另一边高汤锅底好滋补,入面有红枣、粟米、虫草花.......配料方面都好丰富,用嚟煮油麦菜、萝卜等等都非常适合!🐃𣇉珺功夫牛非常透薄一片,轻微滚熟就可以食,入口肉质超嫩滑,配合招牌汤底,超ʏᴜᴍᴍʏ!🐔花雕鸡件一入口真系食到浸浸嘅花雕味,唔好煮得太熟,否则鸡肉会变得嚡口。🦑火箭鱿鱼外型超级吸引:真系好似一只火箭,入口鲜嫩,但有少少爽口,呢只款式嘅鱿鱼比较少见,配埋酱料更加好食!🥬蔬菜白萝卜 :鲜甜可口 油麦菜 :色彩翠绿,吸收大量汤汁精华就更好食。莲藕片:清爽脆口鲜腐竹:比较厚身唔容易夹烂,属于比较有口感的腐竹。🍋🍹百香果柠檬茶打边炉一定要配饮品先爽,估唔到呢度都有手打柠檬茶,百香果非常清新,甜甜地可中和辣味,都几好饮!💛 呢间餐厅环境好舒适,好适合一班friend过
「一秒穿越,走入宫廷食火锅」🤤
火锅最紧要汤底?
🔥🌶️经典鸳鸯汤底
♥️招牌牛油红锅 + 🤍高汤锅底
🐃𣇉珺功夫牛
🐔花雕鸡件
🦑火箭鱿鱼
🥬蔬菜
白萝卜 :鲜甜可口
油麦菜 :色彩翠绿,吸收大量汤汁精华就更好食。
莲藕片:清爽脆口
鲜腐竹:比较厚身唔容易夹烂,属于比较有口感的腐竹。
🍋🍹百香果柠檬茶
💛 呢间餐厅环境好舒适,好适合一班friend过嚟聚会,10点后先有任食火锅,平时晚饭时间就单点,麻辣火锅都几正宗,值得一食!