最近听朋友推介#醉桃园 火锅店,就揾日去试吓啦!这餐厅位于观塘,装修得超级古色古香😍,仿佛穿越去古代一样,座位都超级舒服宽敞🤩餐厅有好多大房间,适合朋友或者家人一齐gathering🥳,部分房间仲用竹帘隔开咁,感觉隐私性都几高哦! 餐牌上嘅食物都以「醉」😍字作主打,应该系醉醺醺嘅烹调方法呀!我先试咗件「骨胶原药膳美颜锅」,汤底有花胶、红枣同人参等,食材都几足,特别系花胶🦀份量超级大,女仕一定最喜欢呀!!个汤超级浓郁香滑,饮下去嘅感觉真系养生美容锅锅啦!😋 前菜我最推介「醉酒潮式腌蛳蚶」,蛳蚶新鲜咸香,腌得恰到好处带点酒香,开胃上佳啦!🤤火锅料都新鲜丰富,我最钟意桂花蚌同珊瑚蚌,两款都超级弹牙新鲜,味道诚意惊喜!🤩 牛胸爽,甘香爽口,油脂丰盛鹅肝墨鱼丸渌完摆落口,真系要小心啲🤭,爆浆鹅肝丸👍令人回味无穷什菜拼盘🥬🍅有几款不同绿叶嘅蔬菜,亦有蕃茄色彩鲜艳颜色丰富,够晒健康😍 甜品有金箔清酒桂花糕,外形似金砖,一口即溶,清酒香浓郁加上桂花香,真系好似找到金元宝咁!😆总括嚟说,醉桃园火锅店食物质素高🤩,环境浪漫😍,好适合朋友好友家人一齐聚餐!值得去试下啦!😋😋

🤩 牛胸爽,甘香爽口,油脂丰盛

鹅肝墨鱼丸
渌完摆落口,真系要小心啲🤭,爆浆鹅肝丸👍令人回味无穷

什菜拼盘🥬🍅
有几款不同绿叶嘅蔬菜,亦有蕃茄色彩鲜艳颜色丰富,够晒健康😍