2015-10-29 1198 浏览
而家去饮话八时开席,但唔知搞咩九点都未见乳猪,本人唔打牌,加上又唔想太早到闷干哽龙虾伊面,所以去宁愿早少少食野打左底!最后拣左Espuma,因为我想食Churros 同埋饮水果茶,一嚟到就见到万圣节的装饰,咁我就期待会有special menu啦!点知侍应话系会有,不过未推出,出左𠮶啲系blogger 试食嚟!哦!咁我地唯有叫返正常Menu 啰!我叫左水果茶味道一如以往,没有大惊喜也没有失望,清甜又够冻,正!Mr.K 叫左热草莓果茶,竟然味道唔错,唔太甜之余仲有明显的草莓香,莓味像真度挺高!叫左个牛油果班尼蛋 $98因为都几早下,我地系食lunch + Tea , 呢个早餐感都几强烈,出现的食材都系早餐常见:烟肉,波蛋,沙律,面包....本人喜欢牛油果,所以都觉得几合口味!不过睇真价钱后,就会觉得系食紧贵价早餐啰!烘过的面包松软少少脆,波蛋切开流心度高,而且酱汁也合格,没有太大技巧的话,只显得定价略高Mr.K 点的特式粟米薄脆,也是流于以上的问题,乳酪酱汁酸酸甜甜,不过就不是我杯茶(我个人不爱乳酪,所以我只点了牛油果蓉而已)粟米薄脆上面会有芝士碎辣椒碎,吃时会感觉到微辣,都几过瘾的,不

咁我地唯有叫返正常Menu 啰!
水果茶, 草莓红茶
叫左个牛油果班尼蛋 $98
牛油果班尼蛋
Mr.K 点的特式粟米薄脆,也是流于以上的问题,乳酪酱汁酸酸甜甜,不过就不是我杯茶(我个人不爱乳酪,所以我只点了牛油果蓉而已)粟米薄脆上面会有芝士碎辣椒碎,吃时会感觉到微辣,都几过瘾的,不过吃到最后,芝士碎凉了就变了一大块,建议大班朋友share,或者要趁快吃才可以!
特式粟米薄脆
星期六的窝夫是抹茶红豆窝夫,坦白讲失望,蛋香欠奉而且麻糬下得太多了,外层呈白色少脆内层好韧,以前明明不是这个味道及质感的,唉!好想哭!
抹茶红豆窝夫
最后,当然要点我的至爱Churros, 好彩好食唔系我真系会喊!鬼佬油炸鬼外层酥脆,上面洒上适量的玉桂糖,丰富味道层次感!
Churros
整体来说,食物OK但略贵啦!不过,当日我觉得服务好左好多,第一可能我地唔系繁忙时间,所以无咁Chur 要还枱,另外我唔小心边食边讲电话,只手Hi 到脆片个酱,细心侍应好快就俾湿纸巾我抹手,而我完全无出过声,走𠮶时又有讲Byebye,所以我觉得就服务呢点来评分系有明显好左!

2015-10-18
水果茶, 草莓红茶