2017-10-28 6960 浏览
公司搅宴会,我系工作人员,好早到场,场地在离地铁站几远嘅甲级写字楼地下,有接驳巴士到场,门面华丽,入内超高楼底,大舞台,舞台背仲有大LED显示器,连接舞台边系新娘房,房内地方大,房内配套几好,大镜、蒸气熨斗、按摩椅、夹万!新娘房要嘅都有!仲有两度门,一度连接舞台,一度连接地方!方便唔同需要嘅工作人员出入!硬件唔错!鸿运乳猪拼盘:足料大碟,叉烧半肥杀,中华沙律爽口嫩滑!烧猪皮脆肉薄!好味!其他无食!翡翠凤凰蚌片:西兰花爽口,鸡片好多!嫩滑唔嚡!脆皮百花球:热到辣咀,金黄色外脆内弹牙!好味!瑶柱扒时蔬:时蔬系外国豆苗,一枱有半围人都唔喜欢呢种菜,好劲嘅草青味!不过今次我哋都有惊喜,瑶柱酱嘅味道平衡咗啲草青味,就觉得佢爽脆!好味红烧竹笙海重羹:乜都切碎晒食唔出味!汤够热几好!碧绿金钱海鲍片:最憎嘅小棠菜,虽然靓但无性格!口感又唔好!冬菇厚肉忟得淋!鲍片烟韧!好味嘅!清蒸大海班:肉几滑,甜豉油清爽好味!百乐门烧鸡:皮脆肉微嚡!正常锦绣炒饭:无食干烧伊面:面炆得滑身微咸,好味!精美榚点:红豆椰汁榚!仲未解晒雪,一般锦绣鲜果盘:西瓜切橙!正常食物正常围菜菜色,无乜惊喜,好在够热,味道唔错!负责我哋

翡翠凤凰蚌片:西兰花爽口,鸡片好多!嫩滑唔嚡!

脆皮百花球:热到辣咀,金黄色外脆内弹牙!好味!
红烧竹笙海重羹:乜都切碎晒食唔出味!汤够热几好!
清蒸大海班:肉几滑,甜豉油清爽好味!

百乐门烧鸡:皮脆肉微嚡!正常
锦绣炒饭:无食
干烧伊面:面炆得滑身微咸,好味!
精美榚点:红豆椰汁榚!仲未解晒雪,一般
锦绣鲜果盘:西瓜切橙!正常

食物正常围菜菜色,无乜惊喜,好在够热,味道唔错!
负责我哋𠮶枱嘅店员完全唔熟手,上菜永远唔跟酱,上咗4个𩠌,上几个𩠌啲酱汁仍在!分菜都唔熟手(仍佢攞汤匙啲手势一睇就知)最后系做过酒楼嘅细佬出手!佢仲赞我细佬,都好吹胀!不过佢嘅态度就唔错!叫到就做!系唔醒目啫!
因我系工作人员,好早到场,大型宴会好繁琐,其他店员都好帮手!
搅宴会好地方!
2017-10-26