2024-07-25
龙门居真系数一数二食宵夜嘅好地方,估唔到而家龙门居都有煎饼果子,仲要系劲爆馅𠮶只~ 食完舔舔脷😍1️⃣ 煎饼果子🌯拣完饼底就可以随自己钟意拣配料😍我就拣咗一个要牛柳为主,一个以猪颈肉为主,另外仲分别加咗芝士、粟米粒、肉松…🤫不得不赞佢哋真系劲大方,全部都系大大羹放上煎饼度,一啲都唔孤寒,加埋芝麻好香~ 呢个劲爆馅嘅煎饼食完真系太满足😋2️⃣ 可可布甸可丽饼🍫之前食嘅可丽饼都系扇形,今次嘅呢个饼成个雪糕筒咁🍦 上面系满满嘅可可粉,加上滑捋捋嘅朱古力布丁🍮 底下就有好细腻嘅cream同一片片嘅香蕉🍌 超好食😋3️⃣ 桂花河粉布甸碗🥣此河粉不同彼河粉,因为呢度系用蒟蒻整成河粉嘅样~ 入面有小丸子、马蹄爆爆珠、布甸… 而且加入咗桂花,淡淡的花香味😆食𠮶阵时一定要配埋椰汁🥥4️⃣ 芋泥豆酪碗🥄系个食完会好饱嘅甜品✨一大球芋泥加好养生嘅桃胶、软软糯糯嘅芋圆,份量都几多下😋~5️⃣ 招牌百香果柠檬茶🍋青柠加埋百香果系完美嘅配搭,真系flash到不行了✨ 清新嘅柠檬味加埋粒粒百香果籽,生津又解渴👍🏻6️⃣ 芋泥麻糬珍珠奶茶🧋我系劲钟意芋泥嘅产品❤️ 呢到嘅芋泥系自己整架~~ 仲要系大大羹将芋泥放入奶茶入边,再加埋麻糬同埋珍珠,
1️⃣ 煎饼果子🌯
拣完饼底就可以随自己钟意拣配料😍
2️⃣ 可可布甸可丽饼🍫
3️⃣ 桂花河粉布甸碗🥣
食𠮶阵时一定要配埋椰汁🥥
4️⃣ 芋泥豆酪碗🥄
系个食完会好饱嘅甜品✨
一大球芋泥加好养生嘅桃胶、软软糯糯嘅芋圆,份量都几多下😋~
5️⃣ 招牌百香果柠檬茶🍋
6️⃣ 芋泥麻糬珍珠奶茶🧋
我系劲钟意芋泥嘅产品❤️ 呢到嘅芋泥系自己整架~~ 仲要系大大羹将芋泥放入奶茶入边,再加埋麻糬同埋珍珠,烟烟韧韧😚