2019-10-03 859 浏览
去旅行食当地海鲜,贵贵都会舍得食,但响香港,我未试过拎二百几三百几蚊出嚟食海胆丼,之前即几年前食一碗真正海胆丼都系响鸣门,都系做promotion价$98,所以今次点都要拉埋阿sir同我食😁三色海胆丼 $98⭐️⭐️⭐️目测份量同之前差唔多,同样以韩国、日本、加拿大海胆做主角,但今次就少咗只蛋响面,对于我嚟讲主角味道最重要,加拿大海胆不嬲系我至爱,但今次质素就一般,浓厚味欠奉,有少少苦涩味,而韩国海胆经火炙后更能带出其清淡海胆味,最后日本海胆就中规中矩,入口即化,但味道差一点点,整体嚟讲用呢个价钱系无得挑剔。名古屋芝麻鸡翼 $48⭐️⭐️⭐️因为上星期响名古屋返嚟,所以好想再回味当地名物,呢度嘅芝麻鸡翼非常一般,好Hong Kong style,不过咬落嫩而juicy,但非常油腻唔够干身。最后有个免费甜品哈蜜瓜,又香又甜又熟透,好味,满足了!二人共消费:$268

三色海胆丼 $98⭐️⭐️⭐️

名古屋芝麻鸡翼 $48⭐️⭐️⭐️

最后有个免费甜品哈蜜瓜,又香又甜又熟透,好味,满足了!

二人共消费:$268
2019-09-26
$134 (宵夜)