2024-02-27
个排要办年货同整头发,搞到好晏先食嘢,所以又去方便就脚又好食既日式拉面店😉😉首先,我要讲下佢嘅招牌菜──浓厚虾汤拉面。佢嘅汤底真系非常浓郁,🥰🥰实在系虾味浓厚到爆!汤底系由新鲜虾煮熬而成,入口即感到满满嘅鲜味。天气冻而饮到呢口汤真心正😏😏拉面本身都好有咬劲,弹牙又入味,同汤底绝配😃😃啲豚肉都大大块,我食极都食唔完😂接着,就系柚子盐汤蚬肉拉面。😋😋呢个汤底真系好特别,有一种清新嘅柚子香气,令人觉得好开胃。🤭汤底系以柚子、清盐同葱花熬制而成,味道清爽又不失层次感。汤底唔算太浓,但又唔会太淡,完全系恰到好处。😆拉面同汤底一样,都好好味,面条咬落去有种微微的弹性,同汤底嘅配搭绝对系绝配。拉面上面仲有鲜嫩多汁嘅蚬肉,☺️加入啲蚬肉令呢碗拉面更加丰富美味。🤪最后,我要讲下佢嘅小食──炸芝士球。呢个小食真系超级好食!👍🏻👍🏻炸芝士球外脆内软,芝士烟韧嘅质感同浓郁嘅味道好抢眼。每啖咬落去,芝士会流出嚟,令整个口感更加丰富。我真系食得停唔住,一啖接一啖,真系太过瘾!😳😳呢间真系食宵夜之泉😊