2017-11-16
之前见到$98宵夜任食,即刻吸引咗,未细看之下去试了。究竟系咪真系咁抵?买单最终两人承惠$270。WHY?WHY?因为要加一同埋饮品唔包啰。如果你打边炉可以全程唔饮嘢,我只能说一个服字!咁埋单就每位$120左右。不过好似话满4人就送,我哋得两个人,唯有自己食自己。 讲番个宵夜任食先。汤底有三种选择:芫茜皮蛋、药膳、蕃茄。我要咗第一个。清清地,有芫茜味,算不错。至于嘢食方面,份量平既就俾多,贵既就俾好少。例如午餐肉多到好似成罐俾晒你。而肥牛呀、丸呀,每样得个四件。肥牛唔靓,无牛味,鞋十十,有多都唔想食。牛舌一流,好有牛味。羊肉卷有羊味,唔鞋。虾丸、墨丸都好弹牙,不过一粒等于平时食开既四分一粒。花枝片爽滑。鱼皮饺皮算薄,但只会俾两只你。叫咗一个叫王喉既食物,因为唔知系咩,贪得意试下,好爽脆,不过无咩味。Google咗,先知道系牛等家畜既大血管,系四川火锅中既一种食物。打边炉唔饮嘢我唔得,所以叫咗竹蔗水,无标明价钱,要问。$38。有少少竹蔗味,比街边即叫即榨既淡得多。另外,入座时枱面已有两碟小食,但你唔会想食,因为唔知放咗几耐。另一个小插曲系,我知道一开始入座人多,等十分钟未上食物情有可愿,
另一个小插曲系,我知道一开始入座人多,等十分钟未上食物情有可愿,但等咗三十分钟都无,就唔正常啰。系廿分钟时问咗一次,佢叫我哋再等下。依刻已经有d火啦。到过咗三十分钟仲未来,水都烧干了,我哋再问。先有个人拿我哋张单去跟。咁啱另一个女侍应见到我哋未有得食,主动叫另一个跟下我哋d单,我哋道火先熄咗。到差唔多食完啦,第一张单既食物又无啦啦送上来,罢明头先唔系人多做唔切,而系漏单啦!
环境算ok,座位宽躺,有枱人食到过晒钟都好好态度服务佢哋。有两个女侍应好勤力好有heart做嘢。一开始时其中一个女侍应推介$198那个优惠的,唔知包唔包嘢饮,但已包加一及有海鲜。我觉得比这个所谓的$98抵食。只不过怪我没问清楚。要不然我会选$198这个。不过事隔咁耐,唔知仲有无$98宵夜了。