2016-05-15 235 浏览
夜晚食芝士全餐做宵夜系小确幸,之前已经听好多朋友赞呢度嘅小食,今日一于嚟食个宵夜。先来一客 台湾盐酥鸡 ($30) 呢个系呢度嘅大热食品。盐酥鸡炸粉薄薄一层,炸得酥脆,咬落鸡块软熟有肉汁,颇有台湾风味。盐酥鸡有辣有唔辣,可随个人喜好选择,嗜辣嘅我就觉得辣粉可以再多一啲。特浓芝士捞丁($35) 芝士份量非常慷慨! 满满嘅芝士酱铺满面上,呢只芝士唔系一般捞丁嘅芝士汁,偏向车打芝士味,所以有人觉得芝士味唔够浓,芝士汁「鲸」得几快,所以要衬热食。其实啲芝士汁可以唔落咁多,咁可能可以减却腻感。捞丁面质不错,而且仲可以拣两个𩠌,以呢个价钱系抵嘅。呢度好多款小食糖水都好吸引,味道不错而且价钱唔贵,性价比高啊,小店营业至凌晨两三点,反而中午唔开,大概下午三点先开。
先来一客 台湾盐酥鸡 ($30) 呢个系呢度嘅大热食品。

特浓芝士捞丁($35) 芝士份量非常慷慨!
捞丁面质不错,而且仲可以拣两个𩠌,以呢个价钱系抵嘅。

$35 (宵夜)
  • 特浓芝士捞丁
  • 台湾盐酥鸡