2017-03-26
行左成日街,夜妈妈食完饭,又点可以5食埋个甜品呢!今日尼到深水埗ge呢间好有台湾feel ge 甜品店,咁咁岩我尼排热气😷,所以就梗系拣仙草系列ge甜品啦!一入到去,我真系哇哇哇,因为好最要,所以我哇左三次,佢d甜品真系好平呀!!!虽然佢选择5系好多,但佢价钱咁平,真系当堂吓左我一跳,需知道依家食亲甜品,冇三十蚊都几难食到好野。个甜品一上,我即刻比左个心心眼比d椰奶😍因为我系椰奶ge超超超忠实fans,我认真觉得冇椰奶ge甜品,就硬系差d野咁,因为有d店一系就比好少椰奶,一系就椰奶同甜品5可以共存,要特登分开嗌椰奶乜乜乜咁,如果5系其他ge甜品就5会比椰奶你。佢d仙草好滑,同埋有d爽爽地咁,食落好有口感。椰奶分散左仙草淡淡ge药味,令到个d仙草更加易入口,同埋因为d仙草,当堂令到成件事健康哂咁,就算系食宵夜都5觉得好罪恶咁♥