2023-11-17
近排知道尖沙咀新开左「龙点心」🤩之前都食过官塘分店,都觉得唔错🤭而且依间仲有埋特色甜品同港式糖水🍧即刻拉埋老公同女女去食啦🥰一去到已经比个旧日港式茶室装修吸引住😲摆设怀旧得嚟色彩又带点摩登🌈而且好多卡位,坐得非常舒服😌环境都十分干净💯餐牌都有好多选择,仲有好多款甜品同糖水,见到摆盘都几唔错,我哋都拣左好耐先谂好食咩🤭因为甜品控嘅我真系样样都好想食呀🤤一龙大满足一笼有6款🤤有酸菜鱼凤眼饺、笋尖虾饺王、松露野菌晶莹饺、咸蛋黄墨鱼烧卖、蟹粉菠菜香虾饺同碗豆桃子。一次过满足晒六种味蕾感觉,超爽呀九品仙芋锅锅内有多款材料🥰有芋圆、小芋圆、黑珍珠、白珍珠、抹茶冻、鲜芒果粒、仙草、椰果和红豆~口感丰富🤩加埋浓浓嘅花奶,真系停唔到口😋抺茶雪山冰抹茶味好浓,又唔会太甜,配上入口软腍嘅红豆🫘香滑嘅奶奶🥛加埋绵绵细软嘅抹茶冰,简直溶化左个心
一龙大满足
一龙大满足
九品仙芋锅
九品仙芋锅
抺茶雪山冰
抹茶味好浓,又唔会太甜,配上入口软腍嘅红豆
🫘香滑嘅奶奶🥛加埋绵绵细软嘅抹茶冰,简直溶化左个心
抹茶雪山冰