2014-11-08
收工时收到朋友call, 佢ot到9点仲未食饭 😨 咁啱我都收夜, 一齐去食宵就啱啦。番到元朗都10点, 饿得黎又食唔落好多野, 点心就好, 份量可以自由控制, 又可以试唔同款。朋友去到揾位先, 我第一次黎, 间铺好易揾, 我入到去时d人就差唔多走, 铺头细细, 但算坐得舒服, 有卡位可以坐。我地叫咗流沙包, 叉烧肠, 鸡扎, 炸鲮鱼球, 虾饺。好食既流沙包难求, 流得黎起沙嘛顾名思义, 佢既包好流, 一搣开真系好似倒水倒出黎, 但咸蛋唔够所以唔够香同沙, 仲有唔够热, 依个要扣分推荐既有炸鲮鱼球同虾饺。鲮鱼球炸得香脆, 如果有埋泰式酸辣汁就正 (依度系沙律酱)。虾饺大只虾, 皮又薄, 好食 😀 至于叉肠同鸡扎就冇乜特别。所以野加埋都系total 一百左右, 份量都多 (虾饺有4只架), 夜mama想食点心堂食得, 外卖得, 又唔贵, 抵食架
我地叫咗流沙包, 叉烧肠, 鸡扎, 炸鲮鱼球, 虾饺。