2013-08-12 73 浏览
旺角四方城后已入宵,食店当然不乏选择,而最近串烧店大行其道,突发串烧瘾起,一揾OpenRice见到最近当红安安烧,决定一试一到门口见到挂住好多灯笼已经好抢眼,心谂可能系应节需要,但起码已经吸引到途人注意。我同猪朋兄弟1号本身已经系雀馆食左个颓饭,至在揾少少野咬下,就随便点左少少野食:原个蟹盖上,最紧要系见到隔离有台食完,店员系将蟹盖弃置到垃圾桶即刻放心晒,因为我好惊某D餐厅系将蟹盖蚝壳之类循环再用的。至于入面加左蕃茄粒同烟肉碎配通心粉,用火枪烧到有少少脆,食落口香浓有口感,正另一个好有兴趣想试就系呢个王牌,究竟点样将甜同咸两样野放埋一齐又放得入个口呢?点知食落又几特别,唔可以话好好食,但真系几得意唔反感,但小弟觉得只朱古力略甜,建议店主可以用Valrhona朱古力,因为呢款朱古力偏苦,同生蚝相信会更加夹一客有成10几只蚬,而蚬只只都肥美大只,用锡纸烧焗佢一阵令到蒜头更加入味,送酒一流原条茄子开烧,用上大量孜然粉佐食岂有输之理?香味食味都一绝另外饮左罐香港地好少餐厅有得饮o既菠萝啤,为今晚呢个烧宵加几分

芝士烟肉通心粉酿蟹盖
朱古力烧生蚝
蒜蓉烧鲜味海蚬
惹味蒜蓉生烧茄子
原条茄子开烧,用上大量孜然粉佐食岂有输之理?香味食味都一绝

题外话/补充资料: 1) 小试安安烧几款美食都真系唔错,希望有水准之店继续用心经营,假如第日有机会开分店的话敬请保持水准,勿让食客失望。 2) 明白今时今日生意难做,但如果价钱可以平少少就更加完美。
2013-08-10
$110 (宵夜)
芝士烟肉通心粉酿蟹盖
蒜蓉烧鲜味海蚬