今日行过旺角,就被一阵阵香味吸引咗,再望向店铺,装修好特别,非常有旧式建筑物嘅风格,而且铺面非常干净企理😍咁耐冇饮茶🫖都有啲挂住中式嘅点心,一于入去试吓佢。点心嘅种类都好多,价钱亦都相当亲民👍🏻👍🏻 而且仲有唔同嘅套餐,俾你可以每款都试到少少,非常贴心❤️我哋叫咗个丰衣足食,入面包含有两粒 #烧卖、两粒 #虾饺🍤、一个 #叉烧包、一个 #咸水角、同埋一个 #马拉糕。分量非常充足,一个人肯定食唔晒👍🏻👍🏻咸水角攞到返屋企就非常脆,馅料充足👍🏻,叉烧包爆馅多汁🤤,虾饺皮薄馅靓🍤,每款都好好味。🍴另外带咗个 #咸鱼肉饼饭,一打开充满咸香味,肉饼汁多厚身弹牙,非常足料👍🏻🌟🌟#虾米肠 微微煎香,加埋甜酱,味道好夹😋#枣王糕 系我最钟意嘅中式点心之一,枣味好香浓,烟烟韧韧😋好好味。喺屋企都叹到茶楼风味🫖,仲要咁抵食,下次一定会再帮衬😆❤️

咁耐冇饮茶🫖都有啲挂住中式嘅点心,一于入去试吓佢。

#虾米肠 微微煎香,加埋甜酱,味道好夹😋

喺屋企都叹到茶楼风味🫖,仲要咁抵食,下次一定会再帮衬😆❤️
2021-09-07
10 分钟 (外卖自取)
  • 丰衣足食