2018-11-13 662 浏览
终于轮到家人帮我庆生啦,老一辈既都系中意食海鲜,所以近近地就拣左鲤鱼门啦!首先就跟师傅出去拣海鲜,然后就拎去餐厅加工!因为人多既关系,我又可以叫到成枱都系野食啦😂😂豉椒炒蛏子皇:豉汁味好浓,好惹味,蛏子炒得好爽口,而且带有微辣,正呀!豉椒炒花甲:最惹味既煮法始终都系豉椒炒,唔会有太多空壳之余,食落又唔会有沙👍🏻👍🏻唔错!蒜蓉蒸扇贝:我最中意多蒜,扇贝食落又大又鲜甜!d粉丝仲索哂d汁🤤清蒸九孔鲍:清蒸最食到鲍鱼既鲜味,外加少少葱丝同酱油,已经好好味!椒盐濑尿虾:个人系极中意食椒盐濑尿虾,但呢个size太细,肉都唔多,净系可以dap下个虾壳既味😅下次都系食番斑马先得!火焰砵酒焗蚝:呢个上枱个阵真系几型,著住火咁上,d蚝肉大大只,又juicy!芝士焗龙虾:呢个真系重头戏,出面既芝士焗龙虾都系求其用d芝士捞俾你,呢度系真系有拎去焗,好有诚意,而且芝士仲可以拉丝。芝士味亦比普遍食店更香更浓郁!姜葱炒蟹:呢个都几重口味,岩哂我胃口,蟹肉非常鲜甜之外,葱都炒得好香!清蒸石斑鱼:蒸既时间预得岩岩好,鱼肉鲜嫩多汁!杨州炒饭:呢个炒饭既料都几多,而且米饭粒粒分明,又够哂干身!好食!最后当然就系生果时间:芒

清蒸石斑鱼:蒸既时间预得岩岩好,鱼肉鲜嫩多汁!

最后当然就系生果时间:芒果+木瓜,一个字「甜」🤤都几surprise 佢唔系俾d西瓜同橙我😂

呢餐真系劲满足!

2018-11-11
庆祝纪念