2023-09-12
听闻屯门有间几好既中菜,所以同屋企人一齐去试下,以下喺我地叫咗嘅食物:1️⃣辣子鸡脆大肠呢个辣子鸡脆大肠真喺无敌,超好味,望到啲干🌶️,平时食开斋辣子鸡,估唔到加埋脆大肠,成个味道好夹,口感更加丰富,有惊喜😋😋😋2️⃣虾球豆腐蒸水蛋虾球劲大粒!鲜甜爽口😀配埋豆腐,嫩滑口感🥰🥰蒸水蛋鲜嫩多汁。份量适中,煮得岩岩好,唔会煮太过熟,加上用葱等食材调味,令成个蒸水蛋更加惹味🤩🤩🤩3️⃣污糟龙趸蒸鸡又有得食鸡,又有得食鱼😀正到,满足晒两个愿望😊龙趸要趁热食,鱼肉非常嫩滑,鱼皮好弹牙。蒸鸡好入味,份量都算多,同鱼一齐食口感丰富😆😆😆4️⃣七味豆腐次次去茶楼我都会叫七味豆腐,今次果然冇令我失望,豆腐外脆内嫩,细细粒越食越想食🤣🤣记得摊冻啲先好食🤣🤣的确系唔错👍🏻👍🏻👍🏻总括而言,呢间餐厅用料十足,食完唔会觉得好咸要系咁饮水。会诚意推荐其他朋友嚟食👍屋企人表示满意💕