2016-09-01 192 浏览
今日妈咪唔煮饭休息我同佢两个人出去食小菜尖沙咀平时都系食西餐日本菜估唔到比我揾到间中菜馆聚香鸡(半只): 鸡肉好嫩滑,都几大只同食落啖啖肉多汁,另附有三个酱料,有姜蓉、XO、沙姜酱,觉得唔够味可以沾唔同酱汁,一个𩠌可以满足哂三个愿望干煎海虎大虾: 我几钟意依个𩠌,海虎虾用左葱同辣椒粒一齐炒,虾大只得黎肉质好爽口,味道够哂惹味又有获气椒盐豆腐: 豆腐皮好薄身,口感干身脆口,椒盐粉灌切系每粒豆腐皮,食落唔觉一团粉,配埋炸蒜粒好香口,直情系送酒菜干扁四季豆: 四季豆连肉碎唔会炒得好油,食落爽软浓味,配依味𩠌送饭真系可以食哂成碗鱼咀海带汤饭: 鱼汤味道浓郁鲜甜,鱼咀口感爽滑,海带冧得黎带爽口,饮落无味精,好少街外饮既汤似足屋企煲既味道
今日妈咪唔煮饭休息
我同佢两个人出去食小菜