2021-05-17 68 浏览
今日难得收早就同朋友去食邻家小菜饭,知道炮台山有一间冰室食小菜非常出名就同朋友去试吓,佢个地理位置都好方便地铁站一出行5分钟就到而且𠮶条对面马路就系啦,以前放工或者早餐都好钟意食冰室估唔到咁多年后都可以食冰室,疫情关系都要做足安全措施入去都要查搓手液同埋都do安心出行,我哋两个人点左一个沙律三个主菜沙律方面正正常常做一个开胃菜主菜方面你点左金菇叉烧蒸水蛋大红大紫生炒骨同埋西兰花炒牛肉,先讲我蒸水蛋整得好香口之余有埋叉烧同埋金菇系另一种食饭而且fusion菜来讲呢个都比较新颖,跟住到生炒骨两个酱汁拼埋一齐系非常之开开胃,而生炒骨揸得好香口加埋配料非常嘢未,之后到西兰花炒牛肉西兰花食落去好爽而且牛肉煎得好香口好似我妈咪煮嘅味道一样,饮品方便我哋嗌左两杯黑牛即系可口可乐加雪糕饮落去几新颖系我人生第一次试,而且每一个套餐都包一碗白饭如果得闲冇事可以嚟试吓可以别有一番风味
2021-05-12