环境:地点嚟讲唔算方便,由天后站行过嚟都要一段时间... 台与台之间好迫,大声少少倾计一定会俾其他人听到!墙上有啲旧香港嘅相,不过同啲装修有啲格格不入生炒腊味糯米饭:米粒油润粒粒分明,唔会太干,黏黏甜甜。香喷喷嘅葱粒非常多,配合半肥瘦嘅腊肠、腊肉粒粒厚身有口感。干葱豆豉鸡($168):一上台已经香到不得了,再捞一捞佢,沙沙声真系几热都要即刻夹嚟食!鸡肉好嫩滑而且份量多,干葱豆豉爆得非常香口,豆豉味劲香但唔会觉得咸。可惜已经叫咗糯米饭,否则一定会叫个白饭捞汁食!金银蛋豆苗($98):平时出街食豆苗份量少得可怜,但呢度非常慷慨,好似食极都仲有咁嘅?外面好多地方无啦啦加啲肥猪肉落去,好在呢度冇,相反就落好多金银蛋及蒜子!豆苗幼嫩冇渣,好味!服务:OK
生炒腊味糯米饭
干葱豆豉鸡