2022-06-05
家常面小店❤️我哋叫咗一碟凉拌小云耳。作为前菜,佢酸酸辣辣咁样非常开胃。最好嘅就系佢唔会好似其他舖头咁整得太酸。食得辣嘅朋友,就可以加佢哋整嘅秘制辣酱,就会更加惹味。蒸饺子可以选择都有四种,一种系白菜猪肉,一种系韭菜猪肉,一种系椰菜猪肉,一种系芹菜猪肉,我就拣咗韭菜猪肉,卖相好靓,而且入面馅料都好多,胀卜卜!蒸饺另一个好处就系佢个皮唔会过硬,而且唔会太厚。担担菜肉云吞面好有上海风味。佢唔系整得太辣,可以比适合自己调校适合自己嘅辣度。同佢其他云吞一样 ,云吞面嘅云吞好足料,皮薄馅靓。我哋叫咗一碟炸云吞。云吞炸得好松脆,每台食客都食到有好脆口嘅声音。个馅入边嘅猪肉唔错㗎。仲有个泰式辣酱点。平时其他餐厅嘅洛神花茶,一系沟到好淡,冇乜味,一系就搞到好酸味,搞到我都唔系咁钟意,但系呢度嘅洛神花茶入面有少少山楂,令到佢嘅甜味增加,又唔会带走佢本身嘅酸味,几特别。豆浆就正正常常啦,食个面配杯豆浆就饱晒啦。
豆浆就正正常常啦,食个面配杯豆浆就饱晒啦。