2010-11-02 218 浏览
岩岩过去既星期日, 由于工作关系借左老细架车, 就想同屋企人去食下海鲜, 鲤鱼门, 西贡都去过啦, 听人成日讲布袋澳都ok, 反正有车, 所以就去试一试!!都系上open rice见到d人介绍呢间海鲜岛既食评唔错(其实成个布袋澳都系得2间食海鲜), 所以就book左呢度!!黎到既环境都唔错, 叫左既食品如下:1) 蚬汤 : 佢应该系用鱼黎(坳)既汤, d汤好甜, 好好味, 不过d蚬就咩特别啦2) 凤爪 : 好食, 好够味3) 一斤白灼虾: d虾好大只, 好抵食, 我同屋企人都话应该唔上一斤, 但当然埋单都系一斤啦4) 一条老虎斑: 煮既时间岩岩好, d肉好滑, 唔老5) 椒盐濑尿虾: 超正, 必食, 老实讲, 我左右睇过每张台既客人都必试呢个, 好好食, 一定要试6) 炒圣子: d圣子好大只, 炒得好够味埋单: hkd1210.00总括黎讲,. 好满意, 价钱好抵食, d份量好大碟, 起码好过去鲤鱼门食抵好多, 当然, 环境可能就同西贡呢d就差少少, 不过价钱又平返d呢!! 唯一一个缺点就系超远, 如果无车既话, 真系唔好去, 因为好似得一架小巴到, 仲要系成半个钟一班!!!!!!

椒盐濑尿虾

黎到既环境都唔错, 叫左既食品如下:

2) 凤爪 : 好食, 好够味
4) 一条老虎斑: 煮既时间岩岩好, d肉好滑, 唔老
6) 炒圣子: d圣子好大只, 炒得好够味

埋单: hkd1210.00

总括黎讲,. 好满意, 价钱好抵食, d份量好大碟, 起码好过去鲤鱼门食抵好多, 当然, 环境可能就同西贡呢d就差少少, 不过价钱又平返d呢!! 唯一一个缺点就系超远, 如果无车既话, 真系唔好去, 因为好似得一架小巴到, 仲要系成半个钟一班!!!!!!!! 但如果有车, 我相信我会同朋友再去!!
2010-10-31
椒盐濑尿虾