2021-02-26 305 浏览
年初六放工去咗红磡黄埔天地嘅九重鲜买咗啲海鲜同串烧番屋慢慢叹其实之前都堂食过佢嘅蒸气海鲜觉得几好见最近疫情关系有优惠所以试吓外卖自取小食套餐有份韩式泡菜小食酸酸辣辣够哂开胃串烧烤肉酱套餐配送嘅三款酱除咗韩式蒜蓉辣椒酱仲有泰式酸辣酱同马沙文沙嗲酱用嚟蘸海鲜同埋串烧就啱晒海虾(半斤)/海蚬(半斤)啲海虾咁大只估唔到半斤都有成十只左右而且过咗粒几钟番到屋企都仲生生猛猛;半斤海蚬同样都有十几只而且每只蚬肉都几饱满最紧要系吐沙吐得够干净食落鲜甜烤肉牛扒/鸡扒泰式串烧猪梅肉/泰式串烧牛柳头牛扒同埋鸡肉嘅肉质都好软嫩;泰式串烧猪梅肉同牛柳头腍滑得嚟几有口感串烧(猪颈肉串/牛脷串/京葱牛肉串/泡菜猪肉串/金菇芝士肥牛串/车厘茄烟肉串/翠玉瓜串/墨鱼须串/多春鱼)串烧整体质素都几唔错尤其蔬菜同肉类嘅配搭好夹食落都算清爽唔太油腻菜蔬(蒜蓉金菇/菠萝/粟米)食咗咁多肉最后梗系要食返啲蔬菜消滞减腻清下肠胃而且菠萝粟米烧完真系劲甜完全可以当甜品食滋味咖喱牛肉饭套餐仲包埋成大盒咖喱饭食埋真系饱到呕葡萄红餐酒套餐奉送咗支夏迪嘅赤霞珠梅鹿红酒望返超市都要卖紧七八十蚊枝算系几唔错

小食

套餐有份韩式泡菜小食酸酸辣辣够哂开胃

串烧烤肉酱

海虾(半斤)/海蚬(半斤)

烤肉

牛扒/鸡扒

泰式串烧猪梅肉/泰式串烧牛柳头

菜蔬(蒜蓉金菇/菠萝/粟米)

滋味咖喱牛肉饭

套餐仲包埋成大盒咖喱饭食埋真系饱到呕