2024-02-19
今日同屋企人去咗九龙湾行街,行到攰就想喺附近揾间餐厅食晚饭休息下,就拣咗德福广场既美心皇宫🍽️川芎白芷鱼头锅 $198屋企人好钟意呢个川芎白芷鱼头锅,药材味好浓但唔会太苦而系微甘,配搭鱼汤好好味,鱼头好大都有好多肉可以食,仲有有少少鱼面,好弹牙又好吸汤汁🍽️招牌客家酿豆腐煲 $168原来呢个豆腐煲系有汤汁架,可惜我地已经嗌咗个鱼汤,只可以试到少少豆腐煲既汤,高汤配上豆腐、花甲同鲮鱼球好浓郁👍🏻🍽️枝竹炆龙趸头腩煲 $238(中银卡/BoCPay另有85折)呢个龙趸煲一上枱就嗅到好香好惹味,啖啖头腩肉好啱送饭,枝竹亦都好入味,推介‼️🍽️花胶姜葱炆滑鸡 $228(中银卡/BoCPay另有85折)呢道菜望落同头腩煲好似样,但其实系两味唔同既菜🤣 同样都系好惹味同啲鸡好滑,不过花胶就偏细块🥹
🍽️川芎白芷鱼头锅 $198
🍽️招牌客家酿豆腐煲 $168