2023-09-22 4260 浏览
【乳猪鲍鱼宴】一围$1800 / 半围$900今次全家去订咗一围半,我就坐半围,所以图片全部系半围既份量🥢鸿运乳猪全体个乳猪皮够脆,但系膏多肉少,所以我食咗一旧就冇食🥢白灼海生虾系比基围虾我哋嘅,份量就大概得半斤,每人两只左右🥢蒜蓉蒸大连鲍每人一只,蒜蓉味系够,个汁都做得几浓味,鲍鱼亦都够弹牙🥢翡翠脆果炸带子带子炸过龙,有啲韧,腰果同西兰花嘅味道正常🥢姬松茸炖鸡够味,但系汤渣嘅肉好韧,完全咬唔到🥢清蒸沙巴龙趸斑半围都俾大概12両重嘅龙趸班,算系有诚意,蒸得够熟,条鱼亦都滑🥢白切文昌鸡全晚最好食系依个鸡,够味够滑,亦都多肉🥢野菌浸菜苗今次系食小棠菜苗,所以啲菜都唔老,味道正常🥢瑶柱蛋白炒饭个饭炒得好干身,不过我嫌啲饭有啲硬,炒饭嚟讲都无咩味道,好彩饭面有啲樱花虾干,俾返啲味🥢合时甜品见到我哋自己带咗个蛋糕庆祝生日,酒楼连甜品都冇上俾我哋,而我哋又唔记得咗有甜品,所以食唔到整体嚟讲,酒楼个环境系舒服嘅,够大,而且唔多人,可能系我哋星期四去食嘅关系。嘢食嚟讲正常,俾得$900半围,食物质素都算系咁,不过不失。不过个地理位置就真系好唔就脚,近启德站多啲,九龙湾地铁站过嚟都几远
【乳猪鲍鱼宴】一围$1800 / 半围$900

今次全家去订咗一围半,我就坐半围,所以图片全部系半围既份量

🥢鸿运乳猪全体
个乳猪皮够脆,但系膏多肉少,所以我食咗一旧就冇食

🥢白灼海生虾
系比基围虾我哋嘅,份量就大概得半斤,每人两只左右

🥢蒜蓉蒸大连鲍
每人一只,蒜蓉味系够,个汁都做得几浓味,鲍鱼亦都够弹牙

🥢翡翠脆果炸带子
带子炸过龙,有啲韧,腰果同西兰花嘅味道正常

🥢姬松茸炖鸡
够味,但系汤渣嘅肉好韧,完全咬唔到

🥢清蒸沙巴龙趸斑

🥢白切文昌鸡
全晚最好食系依个鸡,够味够滑,亦都多肉

🥢野菌浸菜苗
今次系食小棠菜苗,所以啲菜都唔老,味道正常

🥢瑶柱蛋白炒饭

🥢合时甜品
见到我哋自己带咗个蛋糕庆祝生日,酒楼甜品都冇上俾我哋,而我哋又唔记得咗有甜品,所以食唔到