📍乐天皇朝 (铜锣湾)铜锣湾波斯富街99号利舞台广场6楼-----最近成日留系屋企 好耐都冇带Daddy Mami出街食下野 所以前两日就带佢哋快闪铜锣湾食个Dinner 一去到餐厅门口 餐厅就帮我地逐个量度体温 同埋比酒精搓手液大家搓手 入到里面 古色古香嘅装修及餐厅中央嘅莲花小河令人心旷神怡 整体用餐环境非常舒适😌-#特色王朝小笼包($118-8粒 )呢款小笼包系佢哋嘅招牌 一笼里面有八种唔同颜色嘅小笼包 望落色彩鲜艳 赏心悦目之余 亦非常IGable 八色分别代表八种唔同嘅味道 包括有原味 人参 鹅肝 黑松露 芝士 蟹粉 蒜香同川味 粒粒都皮薄爆汁 不过虽然八色系靓系特别 但个人最爱都系猪肉味浓郁嘅原味 🤤-#上海生煎包($42-3个):金黄焦脆的底部里面裹住幼嫩嘅鲜肉 鲜肉半肥半瘦 食落肉鲜及脂香并存 肉汁汹涌而出 非常正宗🥢-#醋酱海蜇头($78)海蜇非常薄切 片片晶莹剔透 神似水晶拼图😄闻落醋香扑鼻 食落清新爽脆 无咩缺点 除左份量唔多之外😂-#鲜虾猪肉云吞猪骨汤拉面($75)系我食过味道最为神似日本一兰拉面嘅中式汤面🍜幼韧嘅面条口感滑溜弹牙 汤底当然不如日式猪骨汤咁浓郁
📍乐天皇朝 (铜锣湾)
铜锣湾波斯富街99号利舞台广场6楼
-----

#鲜虾猪肉云吞猪骨汤拉面($75)系我食过味道最为神似日本一兰拉面嘅中式汤面🍜幼韧嘅面条口感滑溜弹牙 汤底当然不如日式猪骨汤咁浓郁 但同时亦因此无饱腻感 食完仲好有胃口食其他食物 猪肉云吞肉鲜皮薄 虾肉无冰鲜雪藏味 不过得4粒 食完都仲有啲意犹未尽😆

#萝卜丝酥饼($42)酥纹排列整齐 入口松化绵脆 中间嘅萝卜丝则食得出有经上汤煮过 咸香爽口 汁多味甜 系次次黎都会食嘅必叫之选 不过提提大家 热辣辣嘅酥饼系新鲜即炸 非常烫口 食嘅时候记得小心😋

👶🏻B仔整体评价:8/10个👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10个👍🏻