2021-09-20
🔎閨•家 (美基樓) (屯門)💛#見字飲湯 每日都有唔同嘅湯 又足料又無味精 屋企附近開一間就正🤤🔹香煎蓮藕豬扒飯 $50 蓮藕飯煎得好香 咬落仲有一絲絲蓮藕係入面 係偏爽口嘅肉餅 平時食果啲都係比較淋身豬扒都好鬆軟 加埋啲甜豉油係幾好味 仲有蔥油同炸菜 送飯一流🔹家傳炆豬手飯 $48 +$7 凍飲跟是日靚湯(小): 雪梨蜜冬百合煲豬展湯個湯真係好甜 係啲食材嘅甜味 好好味 仲有勁多湯渣 想嗌多碗大湯飲 大湯都只係$28豬手炆得好淋好入味 南乳味比其他店重 感覺好重骨膠原 花生都幾多 難怪係限量供應🔹炸饅頭 $20個饅頭咬完係識回彈架 幾出色 即炸仲係熱辣辣 加埋煉奶點有得輸📍屯門河傍街148號美基樓地下A號舖🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_屯門#食在屯門#良心餐廳#黃色經濟圈#黃色小店#黃懲罰#黃店地圖#黃店地圖系列#黄店系列
🔹香煎蓮藕豬扒飯 $50
🔹家傳炆豬手飯 $48 +$7 凍飲