2023-08-22 280 浏览
唔得喇! 要减肥呀! 试试168方法! 一日食一餐! 食果餐系晚餐.试咗几日,第一个感觉系更加重视晚餐,一日得一餐嘛!早两日想食猪手,几经辛苦等到晚餐,走去七喜,再叫个牛筋米,可惜完全系失败! 猪手过咸牛筋炆得唔够耐,七喜可以永远打入冷宫!唯有行远少少,去肥仔记! 减肥先走去肥仔记,好似好鬼讽刺....肥仔记店舖入面有个 "本店十大必食" 木牌推介,竟然停售猪手同猪润! 必食但无货,系第二个讽刺...山去水远行到嚟居然无货,唯有转叫白灼鹅肠同叫碗牛筋米多葱.优点:1, 牛筋炆得够耐,入味又够冧,虽然未至于完完全全冧透,但已经收货,起码好过七喜!2, 白灼鹅肠无膏,夹自己口味,因为私唔喜欢有膏,份量足无偷工减料,够弹牙,餐厅提供嘅酱汁系麻油+豉油+葱粒,好彩无加辣! 我眼尾𥄫到居然有白沙糖,咁就加D辣油都唔惊! 加上咗糖同酱汁,有麻油香葱香豉油咸味甜味辣味,够哂复杂够特别! 油菜都点佢!3, 二十零蚊一碗单并面,套餐都只系四十零蚊,抵啦! 系湾仔谢非道返工,楼下果D难食饭,五十蚊都唔得啦! 份量又细!4, 冷气足够.5, 环境干净,极具中国风.缺点:1, 餐厅又系用趟门,客人行出行入无手

试咗几日,第一个感觉系更加重视晚餐,一日得一餐嘛!

山去水远行到嚟居然无货,唯有转叫白灼鹅肠同叫碗牛筋米多葱.

优点:

4, 冷气足够.

5, 环境干净,极具中国风.

缺点:

1, 餐厅又系用趟门,客人行出行入无手尾中门大开,走哂冷气!坐入D先够凉.

2, 十大必食但两款无货! 见到有D客一听到猪润停售,失望不满之情表露无遗!

3, 要多葱无多葱,要少冰无少冰,又漏单,有客人叫冻0茶又嚟咗冻奶茶,人手明显不足,收银落单传餐都系果一个妹妹!

希望下次嚟帮衬,除咗有猪手提供,猪手质素唔会失望啦!
  • 白灼鹅肠
  • 牛筋米粉