2016-01-07 2739 浏览
上环高级食肆林立,但有质素价廉嘅日式放题却很少,而“德膳”就系其一。上星期我同女朋友就去拜会过,我到订左头轮六点开始,未够钟已经人头涌涌,人气旺盛。我地最钟意食刺身,所以我地点了甜虾,虾肉相当新,油甘鱼,三文鱼等油脂分布平均,相当有口感,刺身件件厚切,且非常新鲜;另寿司都系即叫即做,连火炙款式都有,如赤身,岩盐左口鱼边,海胆黄金虾,芝士皇帝蟹棒等,款款卖相精致,但D饭就大左;而我最爱嘅烧炸物亦做得非常出色,如盐烧牛舌,相当香口,唔靱,烧有机菠萝,甜味十足,好爽,冬菇和广岛焗蚝,外面烧得香脆惹味,香气四溢,不过火,有水准最后,食埋D甜品就啱啱好,各方面都不错,偶然有漏单情况,但都可以介绍下