2017-05-20
朋友生日所以特登book左间中价四正既日本餐厅。楼上舖,本身都唔知,系问朋友,朋友介绍先知,相信上黎既多数都系熟客同有booking既。餐厅一出lift就系,好方便。入到去感觉好好!!首先,餐厅摆设格局好整齐干净,好有格调,暗暗既黄灯俾人舒服relax既感觉。餐厅话大唔大话细唔细,眼见大厅外,仲有两间房,可以一班人享用,私隐度大大提高,食得好舒服。餐厅中央墙上有大大只水木既字。呢度系房入面既格局,之后有班日本人入左去坐。讲反食物先!首先黎左个刺身拼盘,望见都开心!有章红鱼、油甘鱼、三文鱼、带子、入爪鱼、甜虾等!冻冻地,每样都好新鲜!食落有甜甜地既感觉,肉质爽爽地,唔会梅晒!十分喜欢呢盘刺身为今餐打开头炮!天妇罗有好多款,青椒、虾、粟米芯、茄子、蕃薯等,食极都唔会厌呀!要赞下个粉酱,唔多唔少,薄薄一层,炸出黎好松化,一咬就化开,感觉唔会好油腻。大虾天妇罗,见到虾肉好似唔系完全熟透,但咬落去系热既,虾肉好爽口弹牙,嫩口。要食啲饱肚既野先得!所以叫左碗葱吞拿鱼腩饭。有一碗面豉汤,唔似平时饮开既甘咸,饮完都无好口渴既感觉。👍🏻吞拿鱼腩蓉饭几时都系最住日本料理!餐厅对吞拿鱼一啲都唔孤寒,有一大饼
餐厅中央墙上有大大只水木既字。
呢度系房入面既格局,之后有班日本人入左去坐。
讲反食物先!
天妇罗
吞拿鱼腩蓉饭几时都系最住日本料理!餐厅对吞拿鱼一啲都唔孤寒,有一大饼吞拿鱼一啲都唔腥,好清甜,无筋,加左葱,令个鱼蓉同饭更香更好味!食完饮埋碗面豉汤更正!
食到尾声,叫左个绿茶大菜糕
冻冻的,有淡淡既绿茶味,唔太甜,好味,好喜欢!以佢为今餐画上句号!
餐牌上有好多食物种类拣,刺身、烧物、卷物、扬物,物都有,总有几款岩你!
总括黎讲呢度坐得好舒服,食物新鲜好好味!招呼果位姐姐好有礼貌,好招呼,赞!大家黎之前记得要book位啦!