2023-10-04 131 浏览
周末同闺蜜🍯出去chill一chill🥳。去咗上环一间富有欧洲味道,兼有情调嘅餐厅叹个Lunch Set。🍽️餐厅环境好宁静,感觉好舒服💆🏻‍♀️。令人有种慢活嘅感觉。💁‍♀️🥗 迷你马苏里拉芝士、樱桃番茄及火箭菜沙律 配蜜糖芥末红菜头汁一粒粒creamy嘅马苏里拉芝士🧀,加上清新嘅樱桃番茄及火箭菜,好健康 💪。配上蜜糖芥末红菜头汁,味道好夹。😍🫕 法式烟肉杂菜汤杂菜汤香浓而且足料。🤩放埋烟肉嘅杂菜汤再多一分层次☺️。🐟 香煎三文鱼配薯蓉、炒菠菜及法葱白酒忌廉汁三文鱼肉质嫩滑。🤭煎得啱啱好😋,外脆内软。连埋薯蓉忌廉一齐食,口感好夹。😚🐖 西班牙伊比利亚黑毛猪肩胛肉配无花果酱、烧汁及香烤马铃薯慢煮黑毛猪咬落非常软嫩🤤,容易切开。🤠份量足够我哋2个女仔食。👭🏽配上无花果酱、烧汁调味,特别得嚟容易入口。😍🍮 是日甜品 👉🏽 香橙青提芝士蛋糕🍰。卖相好靓,味道清甜唔腻。😋☕️ Hot Mocha2杯饮品拉花唔一样。😛一个明显嘅心形🧡拉花,而另一杯就各有唔同讲法。😂闺蜜🍯话系牛,朋友话似鸡 (倒转睇😛)?亦有人话似花。🙈我哋2个意犹未尽,食饱饱再叫多2杯酒🥂嚟chill下。我要嘅系Rosé香槟 👉🏽 Ch
周末同闺蜜🍯出去chill一chill🥳。

餐厅环境好宁静,感觉好舒服💆🏻‍♀️。
令人有种慢活嘅感觉。💁‍♀️

🥗 迷你马苏里拉芝士、樱桃番茄及火箭菜沙律
配蜜糖芥末红菜头汁
一粒粒creamy嘅马苏里拉芝士🧀,
加上清新嘅樱桃番茄及火箭菜,好健康 💪。

配上蜜糖芥末红菜头汁,味道好夹。😍

🫕 法式烟肉杂菜汤
杂菜汤香浓而且足料。🤩
放埋烟肉嘅杂菜汤再多一分层次☺️。

🐟 香煎三文鱼配薯蓉、炒菠菜及法葱白酒忌廉汁
三文鱼肉质嫩滑。🤭
煎得啱啱好😋,外脆内软。
连埋薯蓉忌廉一齐食,口感好夹。😚

🐖 西班牙伊比利亚黑毛猪肩胛肉
配无花果酱、烧汁及香烤马铃薯
慢煮黑毛猪咬落非常软嫩🤤,容易切开。🤠
份量足够我哋2个女仔食。👭🏽

配上无花果酱、烧汁调味,特别得嚟容易入口。😍

🍮 是日甜品 👉🏽 香橙青提芝士蛋糕🍰。
卖相好靓,味道清甜唔腻。😋

☕️ Hot Mocha
2杯饮品拉花唔一样。😛
一个明显嘅心形🧡拉花,而另一杯就各有唔同讲法。😂
闺蜜🍯话系牛,朋友话似鸡 (倒转睇😛)?
亦有人话似花。🙈

我哋2个意犹未尽,食饱饱再叫多2杯酒🥂嚟chill下。

我要嘅系Rosé香槟
👉🏽 Champagne • Billecart-Salmon • Brut Rosé NV。

而闺蜜🍯就叫咗非常容易入口嘅
👉🏽 Bourgogne Blanc • Justin Girardin 2020。

店员服务同态度都好好👍🏽。
有留意👀客人需要,而且耐心讲解餐厅🍴特色。🥰